Mariza Bulič

Mariza je po izobrazbi komunikologinja, sicer pa od vedno ljubiteljica pisane besede. Kljub želji po delu v svetu oglaševanja jo je pot kmalu po študiju popeljala na področje organizacije in vodenja dogodkov, s čimer se v njenem službenem času pretežno ukvarja.

Predstavitev

V najstniških letih jo je prevzela strast do joge, ki jo je dolga leta prakticirala. Je certificirana učiteljica Pravljične joge za otroke, ki jo je izvajala v letih 2013 in 2014 v Izoli, na kar je svojo strast zamenjala za plesno vadbo Nia technique, ki je v njej ponovno obudila ljubezen do gibanja in glasbe.

Skozi dolgoletno samospoznavanje, osebne preizkušnje in raziskovanje različnih duhovnih praks jo je pot leta 2010 pripeljala v stik s čuječnostjo, kar zagotovo ni bilo naključje, pravi Mariza. Zavedanje, da večino časa preživimo v svojih mislih in naše vsakdanje obveznosti opravljamo bolj ali manj avtomatizirano, odtujeni od samih sebe, je bilo ključnega pomena, da se je odločila globlje raziskati pomen čuječnostne prakse in na Inštitutu za integrativno psihoterapijo in svetovanje opravila program “Celostno obvladovanje stresa", ki je temeljil na urjenju prisotnosti kot pomembnega pristopa k zavedanju in sprejemanju našega doživljanja v danem trenutku. Leta 2011 je uspešno zaključila uvodno izobraževanje v MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) ter leta 2018 svoje znanje nadgradila še s programom MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction).

Mariza verjame v naravno moč oz. danost samozdravljenja vsakega izmed nas, pri čemer po njenem mnenju igra ključno vlogo spoprijateljitev z lastnimi mislimi… spoznanje, da naše misli nismo MI. Da jih lahko ukrotimo, k čemur vodi redna čuječnostna praksa.

Njen prispevek pri projektu Dance Of Truth bo predvsem v ozaveščanju udeležencev o pomembnosti polne navzočnosti v sedanjem trenutku, ter predajanju preprostih čuječnostnih tehnik z namenom učinkovitejšega premagovanja stresnih situacij ter posledično bolj radostnega in polnega doživljanja vsakdanjega življenja.