Mateja Štefančič

Mateja Štefančič je ustanoviteljica projekta »Dance of Truth«, NIA učiteljica črni pas in učiteljica FreeDance. Po izobrazbi ekonomistka, ki že od svojega 26-tega leta ubira pot podjetništva in vodi svoj računovodski servis. Po duši predvsem romantična sanjačica, vedno polna kreativnih idej, ki jih na svojih delavnicah zaniči s primerno glasbo in unikatnim gibanjem. 

Predstavitev

Že od malih nog je bila glasba pomemben dejavnik v njenem življenju. Kot dolgoletna flavtistka je hitro začutila njene zdravilne učinke. Leta njenega lastnega raziskovanja in izkušnje, ki jih je pridobivala skozi različne plesne in zvočne delavnice, so jo pripeljale do ugotovitve, da imamo vsi vse odgovore v sebi, v svojem telesu. Samo moramo si upati odpreti vrata v neznano. Pustiti telesu, da se izrazi skozi gib, občutke ter čustva. To je jezik našega telesa. 

Skozi dar opazovanja na njenih plesnih delavnicah je ugotovila kako udeleženci težko izrazijo svoje pristne občutke, čustva. Kako so zavedeni z raznimi omejitvami, vzorci, pričakovanji, in si zaradi le-teh ne upajo izraziti. Živeti resnico je za Matejo nekaj najbolj naravnega, pristnega, nekaj kar nas pripelje do ravnovesja našega telesa, uma in duha. Skozi življenje je vedno delovala z velikim občutkom do soljudi in željo pomagati drugim. In prav iz želje po pomoči je nastala ideja za projekt z imenom »Dance of Truth«.

Na delavnicah »Dance of Truth« bo skrbela, da bodo udeleženci skozi različne vaje, glasbo in ples/gibanje ponovno začutili svoje telo na vseh nivojih, prepoznali znake in govorico svojega telesa, se osvobodili lažnih predstav ter prilagajanja drugim v nasprotju s svojimi lastnimi občutki. Predvsem pa bo udeležence naučila preprostih orodij, s katerimi si bodo lahko pomagali v vsakodnevnih izzivih. Naučili se bodo prebuditi življensko moč, ki je gonilna sila in skupaj z ljubeznijo tvorita najmočnejšo energijo v vesolju. Udeležencem bo pokazala pot do svobodnega gibanja in občutka svobode, ki v naša življenja prinaša radost in veselje.